Click here

Лятото е време за слънце, ваканции и, разбира се, пресни плодове и зеленчуци. За да усвоите повече витамини, трябва да правите салати от пресни зеленчуци. Освен това през лятото изобщо не искате да се забърквате в кухнята, приготвяйки сложни ястия. Следователно салатите трябва да са прости, бързи и питателни.
Ползите от зеленчуците в салатите се проявяват предимно във високото им съдържание на фибри. Той също е необходим на тялото, както протеините, мазнините и въглехидратите. Фибрите засилват чревната подвижност, също така насърчават отделянето от тялото и нормализират метаболизма на мазнините.

Само пресните зеленчуци съдържат рутин. Укрепва стените. Следователно ползите от пресните зеленчуци са и във факта, че те са отлична превенция на атеросклерозата. Също така суровите зеленчуци са необходими на хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. А пресните зеленчуци и плодове са помощници в борбата със стреса.

Ползите от зеленчуците са също така, че те доставят на тялото витамини, микроелементи и фитонутриенти. Плодове и зеленчуци с ярък цвят и нова реколта са царете по отношение на съдържанието на тези елементи. Обърнете внимание на морковите и спанака за салата, доматите и краставиците, както и черешите и сливите.