Подробности в сайта

Вероятно сте чували, че трябва да пиете 8 чаши вода на ден. Всъщност количеството вода се избира по-индивидуално, отколкото предполагате. Сега учените препоръчват на мъжете да пият около 2,9 литра вода на ден, тоест около 12 чаши. Те посочват, че жените се нуждаят само от 2 литра, което е около 8 чаши. Дори и сега отговорът на този въпрос не е толкова прост.

Правилото за 8 чаши е добро начало при отговора на въпроса колко вода да пием. Но няма точна, добре проучена информация в подкрепа на правилността на този метод. Вашето тяло е 60% вода. Всички органи в тялото ви се нуждаят от вода, за да функционират. Вашият препоръчителен прием на вода се основава на много фактори, включително вашия пол, възраст, ниво на активност и други, като бременност или кърмене.
Изтеглили сме препоръки за различни групи хора, като сме ги систематизирали в таблица с приблизителното количество вода в зависимост от възрастта и пола. След това се разглеждат аспектите на положителното въздействие на приема на достатъчно течности за вашето тяло (подкрепено от конкретни научни изследвания) и съвети за реалния живот.